אני יודע מהנסיון שלי שכשיש לכם 5 ילדות אין סיכוי שתכינו ארוחה אחת שכולן אוהבות.
לכן, בשם המדע, החברה ופרס נובל לאנושות – לקחתי על עצמי אתגר להנדס ארוחת ערב חדשה לילדות ושכולן ירצו לאכול.

כשהייתי בנהריה בפעם האחרונה לשים את הילדות בבי"ס (זה תמיד מעציב אותי אז אני צריך להתנחם במשהו) ניצלתי את ההזדמנות כדי לקפוץ ולבקר בחנות המפעל של זוגלובק ולהכין מזה מתכון בסרטון.
אז בקול תרועה רמה אתם מוזמנים לנסות את הבקר צנוברים על לחמעג'ון של חן ושלי ולהגיד לי מה דעתכם!
וכדי שיהיו עוד מתכונים בעתיד אשמח שתפרגנו ותשתפו הלאה את הסרטון כדי שאדע שיש ביקוש למתכונים מצולמים ושאני לא סתם משקיע לחינם…עשינו עסק?

avi_2822

אז הנה המתכון המלא:

מצרכים:
חבילת בצק עלים מרודד
חצי קילו בשר בקר טחון
צנוברים
בצל גדול
שמן זית
מלח
פלפל
סומסום
נייר אפיה
תוספות אפשריות: תירס, פטריות, חלמון ביצה

AVI_2813.JPG

הוראות הכנה:
קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות,
מוסיפים את הבצל החתוך למחבת חמה עם שמן זית,
לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את הבקר הטחון ונותנים לו להתבשל ע"י הקפצה ועירבוב מידי כמה דקות, מתבלנים את הבשר עם מלח פלפל,
את הבצק עלים המרודד מוציאים וחותכים לרצועות מלבניות\מרובעים או משולשים,
מוסיפים לאחר כמה דקות את הצנוברים לבשר (כדי לא לשרוף אותם),
מעבירים מברשת עם שמן זית על הבצק עלים ואז מוסיפים מעליו סומסום,
על הבצק מוסיפים את הבשר המוכן מהמחבת, מניחים על מגש עם נייר אפייה, מדליקים את התנור על חום בינוני ומכניסים את הלחמעג'ון לתנור למשך כ-20 דקות. מומלץ מאוד להציץ מידי פעם ולראות את העסק שלא ישרף לכם.
אפשר להוסיף לחלק גם תוספות וזאת לפי הטעם האישי שלכם.
אני אישית אוהב לאכול עם טחינה ביתית ולשים בצד מלפפון חמוץ, זיתים וסלט חי.

רוצים לראות סרטון של המתכון?
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Favicut%2Fvideos%2F10154947449389450%2F&show_text=0&width=560

לא לשכוח לעקוב אחרי הבלוג!

בתאבון!